Deze zomer kan je opnieuw op zoek gaan naar een Schat van Vlieg in het museum. Dit jaar is het thema: ‘voelen’. Ben jij benieuwd hoe het is om je een oermens te voelen? Kom dan meespeuren in het Stedelijk Museum Hoogstraten. Denk en doe als een echte oermens en bemachtig de schat!

Leven in de prehistorie was geen pretje! Zonder vuur voelde je de bijtende koude. Als je geen eten vond, voelde je je buik rammelen. Maar als je een bijzondere schelp of steen vond, kon je je de koning te rijk voelen! Voel jij wat een oermens voelde?

Museum - Schatten van Vlieg

Vliegen maar!

De zoektocht 'Schatten van Vlieg' loopt van 1 juli tot en met 31 augustus. Je kan steeds gratis deelnemen tijdens de openingsuren van het museum, reserveren is niet nodig! Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag, telkens van 14u tot 17u.

De zoektocht combineer je eenvoudig met een bezoek aan het museum. Op een uurtje ben je ongetwijfeld rond. Na afloop kan je lekker ravotten op de groene grasvelden van het Begijnhof of smullen van een lekker ijsje in een ijssalon vlakbij het museum.

Schatten van Vlieg is een initiatief van Publiq en richt zich op families met jonge kinderen. Op meer dan 300 culturele plekken in Vlaanderen kan je deelnemen aan leuke speurtochten en schatkisten vinden. Lees er hier meer over.