Zondag 17 november 2024

Tijdens de Kunstendag voor Kinderen van 2024 worden er doorheen Vlaanderen en Brussel tal van activiteiten georganiseerd die dit jaar volledig in het teken staan 'Zot van Kunst!'. Ideaal dus voor kleine kunstliefhebbers. Ook in het Stedelijk Museum kan je terecht voor een fijne gratis activiteit.

In samenwerking met IKO de Kunstacademie organiseren we twee keer een workshop 'Kunst & Bloemen' voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Hierin ga je onder begeleiding van een docent van IKO de Kunstacademie aan de slag om zelf een prachtig kunstwerk te maken dat geïnspireerd is op de bloemenstillevens die in de expo 'Schone Kunsten' te bewonderen zijn.

Samen met de docent duik je in de prachtige stillevens van Faes, Ziesel en Bilcke die in de museumzalen hangen. Wat is er nu eigenlijk allemaal te zien op zo'n bloemenstilleven? En waarom maakten ze die eigenlijk? Welke details vallen op? Nadien ga je zelf aan de slag om jouw eigen creatieve bloemen vorm te geven.

De workshop wordt twee keer georganiseerd, van 14u tot 15u en van 15u30 tot 16u30. Je kan zelf kiezen voor welke workshop je wenst in te schrijven. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via [email protected].