Hoogstraten heeft haar sporen op het gebied van wandelen reeds verdiend. Al 30 jaar lang biedt Hoogstraten een aantrekkelijk, ambitieus en professioneel wandelaanbod. Dat is ook Wandelsport Vlaanderen niet ontgaan. Uit alle inzendingen voor ‘Wandelgemeente van het jaar’ selecteerde een vakjury vijf gemeenten die uiteindelijk kans zullen maken op de felbegeerde titel en een jaar lang als dé Vlaamse wandelgemeente in de kijker te worden gezet.

Hopelijk mag Hoogstraten ook op jouw stem rekenen?!

VisitHoogstraten

Hoogstraten is verrassend veelzijdig. De schoonheid zit ‘m dan ook in de mix. De stad ademt gastvrijheid, schoonheid en rust. Het is een groene oase waar wandelaars hun hart kunnen ophalen, waar kinderen eindeloos ravotten en waar een pittig streekbier de dag compleet maakt. Hieronder vind je enkele suggesties om wandelparadijs Hoogstraten zelf te ervaren.

Oorverdovend Stil

Welk uitzonderlijk natuurgebied van Hoogstraten je ook induikt, je wipt er ongemerkt de landsgrens over. De natuur is aan beide zijden adembenemend, de stilte is er oorverdovend en de vergezichten zijn er eindeloos.

Kortebeentjespad (4) (c) T. Voeten - Kids Del Mundo

Actief Ontdekken

Ook de geoefende wandelaar, de actieve ouder of de avontuurlijke kilometervreter wordt in Hoogstraten verwend. Een expeditiepad voor kinderen, een lange-afstandswandeling en zeldzame biotopen liggen op je te wachten.

Betoverend Mooi

Grazende schapen, schuchtere reeën en biddende haviken vergezellen je op je pad. Kabbelend water, verkoelende bossen en weidse velden wisselen elkaar af in een authentiek decor. Je wandelt van de ene verbazing in de andere. Vijftig tinten groen,
bruin, geel en rood flirten er op los.

Laermolen

Bekroond Erfgoed

Hoogstraten rijgt de erfgoedparels aan elkaar. Voor de maar liefst twee Unesco Werelderfgoedsites, de imposante Sint-Katharinakerk, haar minutieus gerestaureerde kloosters, molens, 16de-eeuwse herbergen of 19de-eeuws burgerhuizen schieten superlatieven te kort. Netjes met elkaar verbonden door het groene achterland geeft dit boeiende wandelingen.