Donderdag 27 juni tot en met zondag 25 augustus 2024

Trouwe bezoekers van het Stedelijk Museum Hoogstraten weten ondertussen wel dat tijdens de zomermaanden onze erfgoedcollectie plaatsmaakt voor de creatieve creaties van de studenten van IKO de Kunstacademie. Dat is ook tijdens de zomer van 2024 niet anders.

IKO de Kunstacademie is met meer dan 1000 studenten een gevestigd instituut in het culturele landschap van Hoogstraten. De studenten komen van heinde en ver om bij IKO te schaven aan hun artistieke talenten in tal van richtingen. Bij het afronden van het schooljaar staan ze dan ook stil bij het vele prachtige werk dat geleverd werd. In het verleden werden afwisselend de laureaten van de verschillende richtingen uitgelicht en gepresenteerd in het museum. Sinds 2023 gooien we het over een andere boeg.

In het opleidingsprogramma van het deeltijds kunstonderwijs wordt sinds vorig jaar meer aandacht besteed aan het presenteren van kunst en het opbouwen van tentoonstellingen. Vooral binnen de richting 'Specialisatie' is dit een belangrijk leerpunt geworden. Daarom krijgen deze studenten het curatorschap over de zomerexpo van IKO. Onder begeleiding van hun docenten gaan de studenten Specialisatie op zoek naar de knapste werken van het afgelopen schooljaar. Daarbij wordt een selectie gemaakt uit alle graden en richtingen. Op deze manier krijg je een mooie staalkaart gepresenteerd van al wat IKO te bieden heeft. Van de jongste artiesten die in de kinder- en jongerenateliers proeven van diverse kunstuitingen tot de doorgedreven artiesten die zich al jarenlang verdiepen in één van de vele richtingen.

Verwacht je dus aan een boeiende en spraakmakende mix van fotografie, beeldhouwwerk, schilderkunst, design,... Kortom, meer dan genoeg om eens binnen te springen in het museum en je onder te dompelen in de kunstuitspattingen van IKO de Kunstacademie.

De expo loopt van donderdag 27 juni tot en met zondag 25 augustus. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag, telkens van 14u tot 17u. Toegang is gratis.