Tijdens deze exclusieve rondleiding 'Chique Gebouwd' voor groepen maak je kennis met de bijzonder fotogenieke gevels op de Vrijheid uit de 19de en 20ste eeuw.

Een gepassioneerde Hoogstraatse stadsgids neemt je groep mee op sleeptouw voor een verrassende wandeling over de Vrijheid. Je krijgt tekst en uitleg bij de architecturale parels aan wiens schoonheid je vaak achteloos voorbij gaat. Maak kennis met de architect, de bouwheer en de plannen die van Hoogstraten tussen 1880 en 1930 een welvarende en bovenal een aantrekkelijke stad maakten.

Hoogstraten heeft tal van tot de verbeelding sprekende gevels langs de Vrijheid. Rond 1880 was het immers ook een bruisende stad met pottenbakkers, brouwerijen, leerlooierijen, hotels en cafés. Deze welvarendheid heeft ook zijn weerslag op de bouwactiviteit. Tussen 1880 en 1930 wordt er opvallend veel gebouwd en verbouwd. Lokale ondernemers en vaklieden, maar ook professionele architecten verschijnen in de de private woningbouw op de Vrijheid.

Mis deze unieke kans niet. Deze rondleiding is ontstaan na de tentoonstelling 'Chique Gebouwd' in het Stedelijk Museum Hoogstraten eerder dit jaar. Ze wordt enkel deze zomer en najaar nog exclusief aangeboden voor groepen.

De prachtige gevels van de Vrijheid verbergen boeiende verhalen. De wandeling Chique Gebouwd geeft de geheimen prijs over de bouwheren en de bewoners: stuk voor stuk succesvolle middenstanders en zelfstandigen.

Luce Van Nueten, stadsgids

  • Praktisch
  • Duur: 2 uur, na afspraak dagelijks mogelijk
  • Prijs: € 60 per groep van 25 personen
  • Reserveren bij VisitHoogstraten