In Hoogstraten kleuren we jouw najaar lekker actief in, en dat mag je letterlijk nemen. Kom naar buiten: kom wandelen, kom sporten, kom proeven. En laat die typische herfstbui je humeur niet beïnvloeden.

Kolonieroute

Mountainbikeroute

Modder en knarsende tandwielen combineren net zo goed als zondagmorgen en het welverdiende streekbier. Met de moutainbikeroute Kolonie, doorkruis je Wortel- en Merksplas-Kolonie. Het gevarieerde parcours bestaat uit twee lussen die je kan combineren zodat je je 50 km lang kan uitleven in het zand en modder. Je rijdt 72 % van de route off-road. Nadien kan je genieten van een welverdiende Gageleer of Trappist in De Klapekster. Kom buiten en trotseer de modder!

Bivakzone

Wist je dat je in Hoogstraten kan paalkamperen op een Unesco-Werelderfgoedsite? Als je ’paalkampeert‘, geniet je volop van de rust en de natuur met enkel basiscomfort. Legaal wildkamperen als het ware… De spelregels zijn eenvoudig: in een straal van tien meter rondom de waterpomp mag je kamperen met maximaal 3 tentjes en 10 personen en dit voor maximaal 48 uur. Kamperen is er volledig gratis en zonder twijfel een fantastisch avontuur. De bivakzone is uitgerust met een vuurkorf dus haal die marshmallows alvast boven!

Vuurkorf Hallo herfst

Speelbossen

Natuur, plezier en beweging. Drie woorden die een speelbos het best omschrijven. In Hoogstraten zijn er verschillende van deze speelbossen. Hier zijn kinderen baas, hier bouwen ze kampen en hier laten ze hun fantasie de vrije loop. Daarbij worden hun kleren weleens vuil. Maar dat mag, dus kom maar naar onze speelbossen!

Schapen hoeden

De schaapskudde is een vaste waarde in het decor van Wortel- en Merksplas-Kolonie. Ze zijn populair omdat ze voor de natuurlijke begrazing zorgen, maar eigenlijk is het toch vooral om hun uitzonderlijke hoge aaibaarheidsfactor te doen. Want zeg nu zelf: schattiger wordt zo’n blatende bende toch niet? In oktober en november kan je aansluiten bij de kudde die zich gewillig laat leiden. De herder en zijn hond nemen de de kudde mee op sleeptouw nemen van Merksplas naar Wortel-Kolonie, en jij mag mee! Bekijk hier de begrazingskalender.

Schaapsherder Wortel-Kolonie