Vanaf zondag 24 maart wordt de sportieve fietser in Hoogstraten extra uitgedaagd. Aan Recreatiedomein De Mosten vind je dan een gloednieuw mountainbikeparcours. Het parcours is 4,5 km lang en deze 'single track' is ideaal om je mountainbike-skills op te vijzelen.

Technisch uitdagend

Dit eerder korte, maar technische parcours, is best wel pittig. Maar dat maakt het natuurlijk net zo leuk. Als je houdt van een uitdaging, dan ben je aan De Mosten aan het juiste adres.

Het gloednieuwe parcours werd speciaal aangelegd en dat maakt dat het allemaal nog wat zwaar kan vallen. Ben je daar bang van? Of is het eerder een kans om jouw fietsmaatje voor een kleine competitie warm te maken? Jij kiest!

Top! Optie 2 dus! Gesp je helm goed vast, haal diep adem en neem de hindernissen als een echte professional. Spring over de balken, neem de jump en doe de drop zoals je Mathieu het steeds ziet doen. Hoe meer rondjes jij (stiekem vooraf) doet, hoe sneller jij één voor één jouw makkers verslaat. Een sportieve krachtmeting die het aan de toog achteraf eens zo gezellig maakt!

Nog niet overtuigd? Kom het op 24 maart dan zelf proberen!

Op zondagnamiddag vanaf 14.00u wordt het parcours voor de eerste keer opengesteld voor het publiek. Iedereen is welkom op deze sportieve happening. Er worden mountainbikes voorzien waarmee je het parcours kan testen. Zowel voor volwassenen als voor kinderen, dus breng gerust de hele familie mee. Er wordt gezorgd voor muziek, voor de verplichte proteïnereep en een banaan om achteraf te recupereren. Mocht je er nog aan twijfelen: het is echt wel een serieuze aangelegenheid.

Niet zo sportief? Geen probleem, toeschouwers moeten er ook zijn om de deelnemers naar die fantastische prestatie te schreeuwen. Wees welkom!

Het parcours is kort maar grillig. Stuurvaardigheid, een portie lef en de juiste snelheid loodsen je er wel doorheen. En achteraf nagenieten op het terras van de Treehouse Bar hè!

Kim Van Boxel, beheerder recreatiedomein De Mosten