Trek Er Op UiT-Fietsroute 2022

54 km

Vertrekpunt

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Begijnhof, Meersel-Dreef, Raadhuis, Sint-Katharinakerk

Op zondag 10 april opent VisitHoogstraten het nieuwe toeristische seizoen. Speciaal voor deze gelegenheid is er de Trek Er Op UiT-fietsroute. Op deze manier ontdek je enkele Hoogstraatse hotspots.
De route brengt je langs het vernieuwde Raadhuis in Meerle, langs de kloostersite in Meer en je krijgt een unieke inkijk in Kasteel Ter Meiren (exclusief op 10 april). Onderweg passeer je onder andere langs kaasboerderij De Meirhoeve, 't Kakelhof, Recreatiedomein De Mosten en Meersel-Dreef. En vergeet de Laermolen niet! Daar weerklinkt muziek, draait het rad en ruikt het naar ambachtelijke smoutebollen.

De totale route is 54 km, maar er zijn verkortingen mogelijk 28 km (Meer) en 44 km (Meersel-Dreef). Je kan de route het hele jaar fietsen. De exclusieve hotspots zetten enkel hun deuren open op 10 april 2022.

Vergeet het natte najaar, de koude winter en trap de lente in!

Terras Ladorée

Grenzeloos Proeven

De Trek Er Op UiT-fietsroute - exclusief op 10 april - is gebaseerd op de route Grenzeloos Proeven uit de brochure '7 Bijzondere Grensgevallen'. Deze route kan je het hele jaar door fietsen.

Met ‘7 Bijzondere Grensgevallen’ trek je er enkele dagen op uit. Niet alleen de warme Kempenaars, maar ook onze bourgondische noorderburen ontvangen je met open armen.

  1. Over de grens met Vincent - 56 km
  2. Grenzeloos proeven - 54 km
  3. Langs de watergens - 59 km
  4. Erfgoed zonder grenzen - 56 km
  5. Sporen langs de grens - 54 km
  6. Onbegrensde strijd in de lucht - 47 km
  7. Natuur kent geen grenzen - 46 km

Zeven fietslussen – telkens met een ander thema, een ander startpunt en andere hotspots – nemen je mee voor een culinaire, culturele, historische en vooral rustgevende fietsroute in dit fascinerende grensgebied. Houd tijdig halt bij de uitnodigende terrassen, trakteer jezelf op overheerlijk hoeve-ijs en laat je karaktervol streekbier voorschotelen.

De lokale logeeradressen leggen je dagelijks flink in de watten en zorgen dat je batterijen terug zijn opgeladen. Ook die van je fiets.

Haal je brochure aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten of bestel ze via de webshop.