Kempentocht

65 km - drie dagtochten van 15 tot 35 km

Vertrekpunt

Kolonie 41
2323 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Historische panden Vrijheid

Meer info

Met de Kempentocht trek je er op uit voor een meerdaagse wandeltocht in Hoogstraten, Baarle, Merksplas en Turnhout. Eén, twee of drie dagen stappen langs bossen, velden, weilanden en riviertjes: zo intens beleefde je de Kempense natuur nog nooit. Deze groene gordel is voor elke wandelaar en natuurliefhebber de ideale plek om tot rust te komen. Met de Kempentocht stap je af van de platgetreden paden en ontdek je de omgeving 'offroad'.

Kempentocht = puur wandelplezier
Met de steun van natuurverenigingen en lokale landbouwers realiseerde Toerisme Provincie Antwerpen een volledig offroad wandeltocht in Baarle, Hoogstraten, Merksplas en Turnhout. 

100% offroad
Geen saaie, verharde of gevaarlijke trajecten. De Kempentocht loopt volledig offroad langs onverharde, soms zelfs uitdagende paden. De prima samenwerking tussen Toerisme Provincie Antwerpen en Natuurpunt, Agentschap Natuur en Bos, Staatsbosbeheer en de lokale landbouwers maakte interessante nieuwe verbindingen mogelijk. Twee gloednieuwe bruggetjes helpen het Merkske over te steken en poortjes bieden toegang tot voor kort afgesloten velden. Je beleeft de Kempense natuur écht.

De drie dagtochten variëren van 15 tot 35 kilometer en volgen de knooppunten van wandelnetwerk Kempense Kolonies en wandelnetwerk Kempens Landgoed. Het is een prachtige stukje natuurgebied waarvoor je best je wandelschoenen aantrekt.