Bloesemwandeling van blauwe bes naar appel

8 km

Vertrekpunt

Goorkensdreef 7-3
2322 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Op deze wandeling van 8 km ontdek je dat Hoogstraten naast de heerlijke aardbeien, ook ander lekker fruit produceert. Je flaneert van blinkende appels en peren naar stralende blauwe bessen. De bloesems zijn op zijn mooist van april tot juni (afhankelijk van het weer). De route loopt via knooppunten maar ook door privé-domein dat uitzonderlijk voor deze periode wordt opengesteld. De bewegwijzering helpt je op weg!

Je vertrekt aan blauwe bessenteler Tom Mertens en zijn vrouw Jacqueline. Van mei tot eind september oogsten ze maar liefst 11 variëteiten blauwe bessen.

Deze wandeling loopt van 6 april tot 12 mei 2024. Tijdens deze periode stellen de telers hun boomgaard open voor het publiek en kan je letterlijk de bloesems 'opsnuiven'. Daarna kan je de wandeling nog steeds doen, en genieten van al het natuurschoon onderweg maar zijn de boomgaarden niet meer toegankelijk.

Blauwe bessen Mertens – Bresseleers

Anno 2018 startten Tom en Jacqueline, in Hal met de teelt van blauwe bessen. Gedurende de maanden juni, juli , augustus en zelfs september wordt hier volop geoogst. Door onder bescherming te telen kunnen de bessen rustig rijpen, worden ze beschermd tegen de soms onvoorspelbare weersomstandigheden, en realiseren ze zo kwalitatieve, en smaakvolle bessen.

Appels en peren Stoffels – Van Baelen

Sinds 1996 runt, Wim, in navolging van zijn vader, een eigen fruitteeltbedrijf met thuisverkoop. Samen met zijn vrouw Mieke, die elke voormiddag al het fruit sorteert en na de middag in de winkel verkoopt (verser kan het niet zijn), deelt hij zijn passie. Want appels en peren telen is een fulltime job. Neem even de tijd om de hoevewinkel te stappen en een paar heerlijk verse appels mee te nemen voor thuis.

Appels en peren