Hoogstraten, Baarle-Hertog/Nassau en Merksplas verwelkomen je voor de 36ste zomerzoektocht van het Davidsfonds. Zoek mee op een uitgestippeld parcours waarbij de focus ligt op het patrimonium, het landschap en de cultuurhistorische rijkdom van Hoogstraten, Baarle-Hertog/Nassau en Merksplas.

De zomerzoektocht loopt vanaf dinsdag 21 juni tot en met woensdag 21 september 2022.

In het verkooppunt van VisitHoogstraten koop je het pakket met de formulieren en een gratis streekgids. Waag je kans: een aantrekkelijk prijzenpakket ligt op je te wachten.

Welkom in Hoogstraten!

Het grootste culturele zomerevent van Vlaanderen heeft met z'n 36ste editie een vaste plek veroverd in de agenda van iedereen die houdt van leren, genieten, goed gezelschap en – uiteraard! – zoeken.

En jawel, de Zomerzoektocht strijkt dit jaar neer in Hoogstraten, Baarle-Hertog/Nassau en Merksplas.

Kom zoeken, speuren en ontdekken, maar vooral: kom een gezellige dag beleven in een boeiende stad met hoogstaand erfgoed en rustgevend groen!

Praktisch

  • Je haalt je deelnameformulier bij VisitHoogstraten. Tijdens de zomerperiode kan je hier dagelijks - ook op zon- en feestdagen - terecht. De stralende glimlach is gratis.

  • Deelnemen kost 27 euro (€ 25 voor Davidsfondsleden). Hiervoor krijg je een uitgebreid deelnamepakket, met onder andere de drie wandellussen en een uitgebreide streekgids, handig verpakt in een leuke goodiebag. Misschien zit er ook iets lekkers bij... ?

  • Er is zowel de klassieke versie van de zoektocht als de familiezoektocht. De routes zijn dezelfde, maar de vragen van de familiezoektocht zijn iets toegankelijker. Zo kan iedereen, van de kleinste speurneuzen tot de coolste grootouders (en alles daar tussenin), deelnemen.

Blijf slapen!

De zomerzoektocht bestaat uit drie wandellussen. Wil je kans maken op de grote prijzenpot, zorg dan zeker dat je dan alle zoektochten tot een goed einde brengt.

Neem de tijd en maak er een ontspannen weekendje weg van. Geniet van de zoektocht, proef de tongstrelende creaties van de Hoogstraatse chefs en kruip moe maar voldaan onder de wol in één van de Hoogstraatse logeeradressen. Reken maar dat zij je in de watten zullen leggen. En na een verkwikkende nachtrust en een deugddoend ontbijt ben je ongetwijfeld klaar voor ronde 2 van de zoektocht.

Die mooie prijzen liggen alvast binnen handbereik.

Het loont de moeite om extra tijd uit te trekken om de Noorderkempen te ontdekken. Elke deelnemer ontvangt de exclusieve streekgids Je kan ’em thuis lezen als herinnering aan een onvergetelijke dag, maar de streekgids krijgt natuurlijk extra cachet als je er ter plaatse induikt. Je ontdekt er immers de favoriete plekjes en persoonlijke verhalen in van gelegenheidsgidsen als VRT-journalist Lieven Van Gils, zanger/kunstenaar Guido Belcanto, drummer van Golden Earring Cesar Zuiderwijk, Studio Brussel-presentator Thibault Christiaensen en de wereldvermaarde Galapagos-topman Paul Stoffels en zijn echtgenote Katelijne Bruurs.