Niet alleen Limburg heeft bloesems. Ook in Hoogstraten kan je genieten van heerlijk geurende appelbloesems, stralende perenbomen, blinkende bessenstruiken of fonkelende kersenbloemen. En meer nog, je kan er ook doorheen. Inderdaad, dat lees je goed! Tussen 10 april en 14 mei 2023 stellen onze fruittelers heel graag hun boomgaard open voor iedereen die wil genieten van de pracht van de stralende lente. En van hun passie! Want achter elke bloesem schuilt een eigen verhaal, een eigen gedrevenheid, een eigen Hoogstraats karakter.

Hoe kan je de bloesems ontdekken?

  • Via de bloesemfietsroute: 35 km langs prachtige landschappen & ontluikende bloesempracht
  • Via de bloesemwandelingen - twee wandelingen van 8 of 14 km
  • Op de feeërieke nocturne op 29 april bij Stoffels-Van Baelen
  • Tijdens een heerlijk ontbijt tussen de bloesems op zondag 16 april, 30 april of 14 mei

De bloesemfietsroute

Deze route van 35 km combineert alle deelnemende telers in één route. Je vertrekt in Hoogstraten, aan de Sint-Katharinakerk en je proeft onderweg van appels en peren bij Bruneel - Cox, verschillende soorten blauwe bessen bij Tom en Jacqueline Mertens - Bresseleers en de sappigste kersen bij Lu en Els Adriaensen - Wynants om vervolgens te eindigen bij Hoogstraatse appels en peren Stoffels-Van Baelen.

En wat nog mooier is, speciaal voor deze gelegenheid zetten de telers de 'deuren' van hun boomgaard open. Je kan er zomaar doorheen wandelen of fietsen. Als dat geen lente is!

De bloesemwandelingen

Van blauwe bes naar appel

Op deze wandeling ga je van bessenteler Tom Mertens naar appel- en perenboer Wim Stoffels. De wandeling is ongeveer 8 km en brengt je deels door 'onontgonnen' gebied. De volledige wandeling is bewegwijzerd dus je kan niet fout lopen.

Van kers naar appel

Wandel in een wandeling van 14 km van de kersenbloesems van Lu & Els Adriaensen - Wynants naar de appels en peren in de boomgaard van Martine Bruneel - Cox in Rijkevorsel.

Picknick met Hoogstraatse producten

Ontbijten tussen de bloesems

Zie je het al voor je? Met familie en vrienden een lekker, lokaal ontbijt te midden van ontluikende lentebloesems? Ook dat kan in Hoogstraten.

De taakverdeling is eenvoudig. Jij reserveert vooraf je ontbijtbox via VisitHoogstraten. Krox Meer maakt het en levert ter plaatse je picknick vol lokale lekkernijen. De fruittelers zorgen er voor dat hun bloesems hangen te schitteren in de zon.

Let wel! De plaatsen zijn niet gereserveerd. Je kan zelf je picknickplekje zoeken in de boomgaard op één van de banken, of je brengt je eigen dekentje mee. Ontbijten kan bij Stoffels-Van Baelen in de Bergenstraat of bij Mertens-Bresseleers in de Goorkensdreef in Minderhout.

Reserveren kan via de webshop of aan de balie van VisitHoogstraten voor volgende data: 16 april - 30 april 2023 of 14 mei 2023. Reserveren kan tot 4 dagen op voorhand.

Bloesems ‘by night’

Op 29 april wordt de appel- en perenboomgaard van de familie Stoffels – Van Baelen feeëriek ingericht met kaarsen en lampen. Speciaal voor de gelegenheid kan je er ook iets drinken. De toegang is gratis.

Fruitbedrijf Stoffels - Van Baelen

Bergenstraat 5

2320 Hoogstraten