Met de Trek Er Op UiT-Inspiratiegids heb je alles in handen om die zonnige lentedag, dat verlengde weekend of de zomervakantie in Hoogstraten op een ontspannen manier in te vullen. De gids staat boordevol avontuurlijke tips, wandel- en fietsroutes, ideeën en inspiratie om Hoogstraten te ontdekken, te beleven en te proeven. Kortom: Haal de gratis in huis en trek er op UiT!

De gids, in handig pocketformaat, krijg je gratis bij VisitHoogstraten. Haal er één voor jezelf, voor je familie en voor je vrienden. Samen zetten we Hoogstraten op de kaart. van VisitHoogstraten of je downloadt 'em gewoon hier!

Wandelen - P. Wuyts

Wandelmicrobe te pakken?

Prima, trek alvast je stapschoenen aan en kom kilometers vreten: probeer het nieuwe Maxburgpad of amuseer je tijdens de Nutteloze Borden Wandeling. Gecombineerd met een pittige streekbier of lekker hoeve-ijs maak je er een leuke daguitstap van.

Liever fietsen?

Super! Haal je fiets van stal  voor een klassieker: de Landlopersroute! Deze route werd in 2022 omgedoopt tot Koloniënroute. Niet verwonderlijk als je weet dat Wortel-Kolonie werd bekroond tot Unesco Werelderfgoed.  En uiteraard schotelt VisitHoogstraten je deze zomer weer de Culinaire Fietsroute voor: Twee herwerkte routes, met andere horecazaken en andere gerechten. Lekker toch?

Koloniënroute (c) M. De Backer
Ijsjes op het Begijnhof

Kinderen baas!

Komaf! Voor ravottende kinderen haalt Hoogstraten het hele arsenaal boven: Geocaching, klimpark, speeltuin, zwemvijver, kinderboerderij, speurtochten, speelbossen, elektrische step en loopbandfiets, minigolf, … Maar zeker ook hoeve-ijs, pannenkoeken, artisanale fruitsappen en zoete aardbeien. Van stralende gezichten gesproken. En vuile handen.

Honger gekregen?

Schuif aan tafel! Laat je in de watten leggen door een Hoogstraatse chef. Na het uitgebreid shoppen, na die zalige wandeling of tijdens de culinaire fietsroute, schuif je je benen onder tafel voor culinaire hoogstandjes. Even gezellig borrelen? Lekker hip lunchen of uitgebreid dineren? Alles wordt met evenveel passie en zorg bereid. Van verwennerij gesproken.

Of ga zelf aan de slag! In de inspiratiegids staan enkele leuke recepten met lokale producten. Smakelijk!

Resto 136
Den Rooy

Puur natuur!

Hoogstraten houdt het stil.  In de uitgestrekte bossen, tussen de weidse velden en langs kabbelende beken, hoor je enkel de natuur. Hoogstraten heeft verschillende natuurgebieden: gastvrij ontsloten met de mooiste wandelpaden, oorverdovend stil met officiële stiltegebieden en onmerkbaar grensverleggend daar waar België geruisloos in Nederland overgaat. Van verborgen parels gesproken!

En blijf gerust slapen!

Hoogstraten heeft te veel troeven om op één dag te ontdekken. Je maakt er dus beter een verlengd verblijf van!
Pittoreske bed & breakfast? Gloednieuw hotel in het bruisende stadscentrum? Actieve vakantieboerderij voor het hele gezin? Gewekt worden door vogels op paalkampeerplaats? Gewoon doen! In Hoogstraten lig je altijd zzzzalig!

B&B Hoogstraten B&B Hoogstraten